Referat: Bäcken HC - Mölndal J20

Bäcken HC - Mölndal Hockey 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)
Skott: 50-35
Utv.16-16

Första perioden så är Bäcken klasser bättre än oss och vi kommer knappt ur egen zon. Axel i kassen gör så vi bara förlorar perioden med 2-0.

Andra perioden börjar precis som det var i den första. Där vi har det jobbigt att bara ta oss ur egen zon. Det blir lite bättre ju längre perioden lider. Men Axel gör det bra framför kassen och vi gör det rätt bra på de returer som Axel släpper. Vi får några anfall och lite 2 mot 1. Vi får till en bra spelvändning och Gabriel Käll kan sätta 4-1 målet fint framspelad av Simon Hagert och Philip Liljevald. Vi får äntligen lite energi i slutet av perioden.

Tredje perioden så kommer vi ut och gör det enkelt, släpper pucken och åker skridskor. Vi tar över mer och mer och vi kan även sätta 4-2, där Sander Rosarius får pucken av William Wohnerow och tar sedan denna från egen zon till anfallszon och från hörnet trollar han in pucken bakom Bäcken målvakten, ren magi!!
En stund senare så får vi läget i PP där Benjamin Perhonen spelar fram William Wohnerow som sätter 4-3 målet. Med mindre än minuten kvar tar vi målvakten men utan att kunna kvittera.

För att summera så är vi rent sagt kass i 30 minuter, okej i 20 minuter och bra i 10 min. Ni som följde oss ifjol vet att Mölndal är inget lag som ger upp och att vi kan vända matcherna.
MEN det får inte se ut som det gjorde de första 30 min. Där måste vi hitta ett sätt att spela enkelt när det inte stämmer, det har hänt förr och kommer hända igen och vi måste lära oss att hantera det bättre både på isen och i båset.

Axel Johansson gör det återigen bra i kassen och siffrorna kunde varit betydligt högre efter 30 min spelade.

Nu väntar Seriestarten borta mot Kungälvs IK (konståkning i Åby ishall, matchen flyttad till Kungälv) och nu är det inte bara bra prestationer som gäller utan poängen ska in på kontot.